Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2021 11:32 - Впрочем,считам,че Караген трябва да бъде разрушен!
Автор: dimat Категория: Други   
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Така завършва всяка своя реч,независимо от темата и,Марк Порций Катон(234-149 г.пр.н.е),наречен още Катон Стари,виден римски политически деец и писател.

Впрочем,смятам,че партийната система в Република България трябва да бъде премахнта и това ще твърдя винаги,когато става въпрос за политика!

Защо Катон Стари е държал на своето мнение,че Картаген трябва да бъде разрушен?Много просто,защото е считал,че Рим никога няма да стане доминираща сила в Средиземноморието,ако Картаген продължава да съществува и от където да се стоварват армии на Апенинския п-в,подобно на армията на Ханибал,която 17 години е вършеела непобедима из полуострова,минавайки само на десетина километра от стените на Рим.

Така,че,или без Картаген,за да го има Рим,или без Рим при наличието на Картаген.

Защо и аз съм стигнал до извода за премахване на партйната система - защото България НИКОГА няма да се въздигне,от окаяното си положение,в което се намира и като икономика и като демография,вечно забита на последните места по всякакви класации на световни агенции.Да не говорим за здравеопазване  и образование!
И това в най-голяма степен се дължи на ГОСПОДСТВАЩАТА ПАРТИЙНА СИСТЕМА,филиал на световната такава И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,НА САМИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД,считащ,че някоя партия(или коалиция),която се намърда във властта,с неговата помощ,чрез наложената от партокрацията система,аречена "демократични избори",основана на тотална демагогия и флшификации,покорно приета от самия народ,ЩЕ ГО ОПРАВИ!

Стои и чак народът да се изреждат "оправячите",те сътветно се изреждт и го "оправят",той(народът) е вечно недоволен от това оправяне...и на следващите избори покорно отива до урните..Чакайки някоя "нова" партия да го оправи и въобще  не може да проумее,че щом за 30 години изреждане на оправячите(някои по няколко пъти) това не е станало,няма да стане и следващите 30 и 300...и т.н години!
Само,че след 30-40 години няма да има народ - демографията го доказва!Безкомпромисно!

Така,"този народ",както обичат да го наричат политиците(един даже го нарече  лош мат"рял),не може да направи простия извод,че ТОЙ САМИЯТ ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ И ЧЕ ЗА ДА СТАНЕ ТОВА,ТРЯБВА ДА ПРЕМИНЕ КЪМ ПРЯКО УРАВЛЕНИЕ,БЕЗ ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА ТЕЗИ ТУМОРНИ ОБРАЗУВАНИЯ,НАРЕЧЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ,ПОРОДЕНИ ОТ САМАТА ПАРТИЙНА СИСТЕМА!
И ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ ТОВА Е,КОНСТИТУЦИОННОТО И ПРЕМАХВАНЕ!
А ЗА ДА СТАНЕ ТОВА Е НЕОБХОДИМО ОБЕДИНЕНИЕ НА ПАРТИЙНО РАЗДЕЛЕНИЯ НАРОД И МАСОВО ИЗЛИЗАНЕ НА УЛИЦАТА!НЯМА ДРУГ НАЧИН!

..И освен това,уважаеми българи,не ви ли втръсна вече този цирк,разиграван ни толкова години,по толкова просташки начин,на групираните в политически партии крадци и мошеници,на които всички ние,като зомбирани им предоставяне арена,за да продължава нашето зомбиране?!Вижте какво става в последно време в цирка наречен "народно събрание" и си спомнете дали това не ви се е случвало толкова много пъти?! И КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ РЕЗУЛТАТЪТ ОТ НЕГО - само като начало,гласуването срещу предложения мораториум от Нинова,за да продължи даже и в последните минути разграбването държавата!!!
Е,ОТГОВОРЪТ НА ТОЗИ ВЪПРОС Е НА ВСИЧКИ НИ!

А сега,помислете и върху един исторически факт:
След военния преврат през 1934 г.се забраняват политическите партии и управлението на държават преминава в "ръцете" на назначен от цар Борис III министерски съвет,който управлява на основата на декрети-закони,издавани  от царя.И става чудо!Страната си отдъхва от нескончаемите политически борби,а икономиката преживява невиждан подем!
За съжаление,почва ВСВ,която не подминава и България и всико постигнто през предишните шест години до 1941г,се срива!
Всички политици,групирани в партии и доминираните от тях "изследователи" на този период,акцентират единствено върху преврата и подминават икономическите резултати от него!А ТОЗИ ФАКТ ДОКАЗВА НЕ САМО ЧЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ СА ИЗЛИШНИ,НО И ВРЕДНИ! 

Е,тогава това е станало чрез военен преврат,нещо,което е не съвсем желателно,създаващо условия за военна диктатура,А СЕГА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЕЛО НА САМИЯТ НАРОД!САМ ДА СИ ИЗВОЮВА СОБСТВЕНОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ,САМ ДА ГО УПРАЖНЯВА И САМ ДА ПРИЕМА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТОВА,ЖЕЛАНИ,ИЛИ НЕЖЕЛАНИ!
НО САМО ТАКА МОЖЕ ДА СЕ УЧИ!
Останалото е хленч и отчание до бекрай,както е сега!

А за да не ви заболи главата от всичко гореизложено,прочетете няколко мисли от Катон Стари:

* Робът трябв или да работи,или да спи.
*Ако някой те похвали,провери,дали е вярно.
*Който придава важност на дребните дела,във важните ще се окаже дребен.
*Овладей работата,думите ще се намерят.
*По-добре хората да питат защо Катон няма паметник,отколкото,зао Катон има паметник.

И една мисъл на Гай Юлий Цезар:

На роби държава и армия не се създават,защото робитеса винаги предатели и неблагодарници!

Всъщност,да помислим,имаме ли държава и армия!

..И в какво и защо сме вечни роби - на други и на себе си!


     










































Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimat
Категория: Други
Прочетен: 32862
Постинги: 43
Коментари: 15
Гласове: 102
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930